LAURA MERCIER

Skapat av makeupartisten Laura Mercier. Från början en konstnär som nu använder ansiktet som sin duk. Flawless är hennes ledord.

Laura Mercier föddes i Provence, Frankrike och studerade till en början för att bli konstnär. När hon så blev allt mer intresserad av konsten att förändra ett ansikte sökte hon sig till den berömda Caritaskolan i Paris. 1985 blev hon tillfrågad av tidningen ELLE att hjälpa till vid tidningens lansering i New York. Hon accepterade erbjudandet och blev snabbt en favorit bland de största namnen i modeindustrin - Vogue, Vanity Fair, Glamour, Chanel, Calvin Klein, Donna Karan, L’Oréal och Elizabeth Arden. Hon arbetar kontinuerligt med de allra största modefotograferna- Steven Meisel, Miles Aldridge, Giles Bensimon, Peter Lindberg m.fl.
Laura fortsätter att vara en av de mest begåvade, innovativa och eftersökta bland make up artister. En favorit bland modeller och skådespelerskor som Naomi Campbell, Christy Turlington, Julia Ormond, Meryl Streep, Susan Sarandon och naturligtvis Madonna.