Mona Di Orio

MAISON MONA DI ORIO
Grundades 2004 av parfymören Mona di Orio och designern Jeroen Oude Sogtoen som en union av deras ömsesidiga kärlek till konst och hantverksskicklighet. Mona utbildades i klassisk parfymeri under tio årstid  av bland annat den världsberömda parfymören Edmond Roudnitska.
Influerad av ljus och natur, försökte Mona fånga kärnan av en ingrediens. Hon konstruerade dofter på samma sätt som en kompositör, spelar på harmonier och melodier som utvecklas med huden.
Hennes karaktäristiska stil är en resa av ljusa och mörka element med livliga, mousserande noter, som att minnas festliga tillfällen då du öppnat en flaska champagne, varvat med mörka, förföriska nyanser och mystiska nöjen.

Med ett tydligt fokus på hantverk och kvalitet, väljs råvarorna noga ut och kontrolleras av ”Accords et Parfum” i Cabris, den prestigefyllda ateljén som grundades av Monas befälhavare, Monsieur Roudnitska, känd för sina kvalitetskrav.
Med ingredienser av högsta kvalitet, uppnådde Mona en unik identitet och trovärdighet med sina konstruktioner som verkar nästan minimalistiska i sin formulering, men påfallande mångfacetterad i komposition och en varaktig sillage.