Draw the Line!

Få makeup-tekniker signalerar attityd och finesse lika mycket som en skarp eyeliner. Jag har noterat att det även är få makeup-tekniker som är en lika stor källa till frustration som densamma, för det är inte helt enkelt att få till.

 

Så vad är det då med denna "holy grail" av makeup som är så lockande?

Eyelinern kan ha många olika uttryck från elegant sparsmakad till dramatisk och revolterande, men oavsett vilket uttryck du väljer så ger eyelinern en "egde", en form av medvetenhet och intention som utstrålar styrka hos bäraren. Du "råkar" inte bara dra dit ett streck i förbifarten. Detta kräver övning, precision, känsla och naturligtvis rätt verktyg.

 

Grace Kellys diskreta eyeliner skulle jag kalla en "secret liner".

Den sitter helt inne i fransraden och kikar bara fram en aning i yttre ögonvrån. Här skulle jag börja med att lägga en vattenbaserad eyeliner i själva fransraden, underifrån, med en platt pensel, för att sedan fylla i tunnt på ovansidan och följa fransraden hela vägen ut och bara förlänga där en liten aning.

 

 

Tightline Eyeliner Flat Eye Liner, travel

Vampar du upp den lite och dessutom lägger till en liner längs den undre fransraden hamnar du i Brigitte Bardots territorium. För att det inte skall bli för hårt tycker jag att en penna funkar bäst i det här fallet. Fixera gärna med en ögonskugga av samma färg för att bygga på drama utan att förlora mjukheten.

 

 

 

EyepencilNoir

 

En riktigt svart men relativt tunn liner likt Audrey Hepburn eller Marilyn Monroe blir snyggast med en flytande eyeliner och då helst med en penselapplikator då denna ger bäst precision. Eftersom den här linjen skall gå uppåt/utåt  en bit är det smart att börja med att markera var du vill att den skall sluta (på båda sidor!). Ha gärna en topps med lite ögoncreme till hands för att kunna korrigera eventuella misstag.

 

 

Instant Ink 24 Hour Brush Eye LinerAuto-graphic liner

 

"Full-on-drama", likt Amy Winehouse, får du genom att använda en mjuk eyeliner som ger dig möjlighet att göra en riktigt bred "vinge". Fyll i flera gånger för att bygga upp djup och hållfasthet i färgen, gärna med en gel-liner som är vattenfast.

 

 

Kajal d´Orient

Creme Eyeliner Noir

Lek runt och känn dig för vad som passar dig bäst i form och attityd och öva! Det är värt det, jag lovar!