Viva Cuba

Cow confidentials

Viva Cuba
BOLD, BRONZED, BREATHTAKING

Till att börja med måste jag erkänna att jag aldrig varit på Kuba. Trots detta har jag en mycket klar uppfattning om hur det är där, hur det doftar, musiken, människorna... allt är glasklart.

Jag tänker mig in i att jag går där i något snyggt och färgglatt och att själva stämningen får mig att slappna av, gå lite långsammare. Kanske slår jag mig i slang med personer jag inte känner, på ett språk jag inte behärskar. Kanske blir det lite drinkar, lite dans...vem vet.


              
               Havana


Man får anta att Laura Mercier har varit där, då det är därifrån hon hämtat inspirationen för sommar-kollektionen 2018  Viva Cuba.
Och en inspirerande kollektion är det! En varm och kraftfullt kvinnlig look  i en tolkning av  Makeup Master Mario Dedivanovic.
Vi gillar speciellt kontrasterna mellan matt och skimmer.

Vanligtvis är sommarkollektionerna fyllda av bronzers med en rejäl dos skimmer för att få den där fina glöden som vi så gärna vill ha. Missförstå mig inte här
, jag gillar skimmer i bronzers men gillar att använda den typen när det inte finns så mycket naturligt ljus. Solen kan en sommardag reflektera upp lystern i produkten för mycket och ge huden en alltför glittrigt och onaturlig finish. Lägg där till att värmen ger oss lite naturligt blänk och plötsligt skiner man som ett polerat kopparmynt. På sommarhalvåret använder jag därför gärna bronzers som är lite mattare och lägger till lystern, med precision, bara där jag vill ha den.
Precis så har man, så klart, även tänkt från Laura Merciers håll med Viva Cuba kollektionen. Matta bronzers (i två färger) och flytande Illuminators ( även dessa i två färger) ger dig möjligheten att laborera lite som du själv vill. Jag gillar tex. att mixa ner lite Illuminator i en Tinted Moisturizer för en ultra-tunn highlighter. Om jag inte har någon foundation alls på huden, alternativt till kroppen, mixar jag den med en lätt ansiktsolja. Så fint!

                  


                        

Så här har Mario gjort:

För att börja med huden, så är det först ett tunnt lager av Tinted Moisturizer .
På ansiktets högsta partier (kindben, näsrygg osv.) har han mixat in Liquid Illuminator för en lyxig, naturlig highlight.
För att ge ytterligare en dimension har han sedan byggt upp med tunna lager av Matte Bronzing Powder .

Ögonlocken är varmt bronziga med en kombination av Caviar Stick Eye Colour i färgerna Burnished Bronze, Gilded Gold och Copper.

Läpparna är klara och matta med limited edtions färger av Velour Extremme Lip Colour.


Älskar't!                                                                          Shop the Look
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden tg7Sy4:
Kommentarer:
Fortsätt »