Vårstädning

Cow confidentials

VårstädningHemma hos oss är det inte bara fönstren som ser dammiga ut i det nya vårljuset...
Kollar över mitt "slutet-på-vintern"-nylle i förstoringsspegel, i dagsljus och kan konstatera att det är dags för den stora vårstädningen.


Jag är ett stort fan av både syror och retinoler, men just när det är som kallast och mörkast brukar jag backa något från båda delarna. Kör syra ett par gånger i veckan och det samma med retinolet. Min hud klarar inte kylan så bra och då drabbas jag av ett slags omsorgsiver som gör att jag direkt famlar efter Vintners Daughter så fort jag tvättat av sminket. Allt för att lugna ner och balansera. Dessutom gör mörkret att jag blir trött (läs lat) och helt enkelt prioriterar soffan framför badrummet. Det brukar jag få sota för så här i Mars när Kung Vinter packar undan sina grejer.


I år är det inte riktigt så illa som det kan vara, och jag skänker här en tacksamhetens tanke till April Gargiulo's undergörare Active Botanical Serum (Vinterners Daughter).  Men, jag skall inte ljuga, en rejäl boost är nödvändig och så skall bli.

 De närmaste veckorna kommer rutinen bli som följer:

 

Double cleanse (Inget nytt här, detta gör jag jämt)

 

Sminket tvättas av med Pestle & Mortars Erase

Huden tvättas därefter ren med Oskias Renaissance Cleansing Gel.

Exfoliering:

Dr Gross Alpha Beta Face Peel (4 gånger i veckan)

 

Serum

Varannan kväll:

 

Oskias Get up & Glow- ett serum med mjölkpeptider och Riboxil som laddar upp cell-batteriet med energi,

tillsammans med:

Super 16 Serum som jobbar på collagenet med Bakuchiol - en naturlig form av retinol som har alla fördelarna med inga av nackdelarna.


 

Varannan kväll:

Blir det Superstar från Pestle&Mortar- lyxig nattolja med två typer av retinol, blandade i en bas av kallpressad druvfröolja, ekologisk nyponfröolja, morot-och solros-olja.

 Creme:

 Bedtime Beauty Boost -om jag känner mig torr eller

 Healgel FACE - ifall huden känns normal.

 

Under ögonen blir det Super Eye Serum från Verso

 

 

På morgonen:

Oskias Renaissance Cleansing Gel

Följt av:

Pure Hyaluronic Acid Serum- den ultimata ”multitaskern” för glöd, stuns och lyster.

Över det mixar jag en super-cocktail av:

City life booster- ett serum som jag skulle kunna skriva spaltmeter om ( och förmodligen kommer göra vid tillfälle) och som innehåller fantastiska ingrediensen ASTAXANTHIN - En Anti-oxidant som är 6,000 gånger mer effektiv än C-vitamin och 550 gånger mer effektiv än E-vitamin. Eftersom den är så potent skall den inte läggas direkt på huden utan skall mixas med en annan hudvårdsprodukt ( 1 droppe serum till 3 droppar creme. Eftersom jag vill ha en så stor Anti-agingeffekt som möjligt väljer jag att blanda den med Renaissance 360.

 

Sist men inte minst SOLSKYDD!

Eftersom man inte skall blanda City Life Booster med någon annan form av C-vitamin väljer jag Daily Face Shield från Laura Mercier

 

Jo, just det, någon gång i veckanBuffar jag bort trötta hudceller med en skrubb också och då den finkorniga
Micro Exfoliating Balm.

 

Jag kommer vara len som en bebis...närsom helst nu...

 

 Kram/Wenche

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden fQ9MQq:
Kommentarer:
Fortsätt »