Fukt och lyster i makeupen

Cow confidentials

Fukt och lyster i makeupen


Hudvårdsrutinen är uppstyrd, vi är återfuktade och lystriga och det är dags för makeup. Där upplever många att det är svårt att bibehålla känslan hudvården gav, det blir lätt matt och grått igen. Hur går man tillväga för att föra utseendet av återfuktad frisk hud in i makeupen?


Primer


Det magiska steget mellan hudvård och makeup. Primern inte bara låser in hudvården och förbereder huden för makeup, den kan även hjälpa dig framhäva den kvalitet du eftersöker i din foundation. Är du ute efter en återfuktad, lystrig look kan du välja en primer med ett mjukt ljusreflekterande skimmer eller en som ger huden en extra fuktskjuts. Din foundation går på än snyggare om du fuktmättat huden på förhand, annars riskerar din hud att dricka i sig fukt från den lystriga makeupen och du upplever den matt snabbt efter applicering igen. 


Basmakeupen

Välj en foundation med återfuktande och hudvårdande egenskaper, det är lättare och blir ofta snyggare att strategiskt pudra områden där du känner att du blir för blank än att addera lyster till en bas som upplevs för matt. Samma gäller concealers, områden som kring ögonen förlorar sitt smidiga mjuka utseende när din concealer är för stum och matt. Följsamma, mjuka produkter med ett sidenmatt puder för att fixera där du behöver är nyckeln till osynlig makeup!

Rouge


Förhöj den hudlika känslan i basen med ett krämrouge. Sättet ett krämrouge smälter in i basmakeupen är jämförbart med hur ett tonat läppbalsam ser ut på läppen jämfört med ett matt läppstift, den friska färgen ser ut att komma inifrån! Krämrouget kan du även dutta på ögonlock och läpp för en enkel mjuk vardagslook.

Highlighter


Som cherry on top kan du svepa en återfuktande highlighter över ansiktets höga punkter, den ger huden dimension och en frisk ton lik den efter en skön weekend i värmen. Det perfekta avslutande steget i basmakeupen som får dig att se riktigt hudterapeut-lystrig ut.

Läpp


Ett glansigt, friskt färgat gloss kan få vilken vinternarig läpp som helst att upplevas piggare och mer välmående. Ett glossigt stift du lätt bär med dig i väskan och kan toppa upp utan att behöva en spegel är perfekt till vardags. 


Mist

Börjar basen ändå kännas lite trött och matt efter några timmar? En uppfriskande ansiktsmist ger en omedelbar fuktboost så huden orkar några timmar till. Oumbärligt för den som jobbar framför en dator eller i torr inomhusluft, likväl efter en promenad i väder och vind.


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden cPjZ3B:
Kommentarer:
Fortsätt »