Frédéric Malle - jag är en parfymredaktör

Cow confidentials

Frédèric Malle - jag är en parfymredaktör


"I över 30 år har jag arbetat med världens främsta parfymörer. Liksom en förläggare arbetar med författare hjälper jag dem förmedla sitt allra bästa. Vi delar ett gemensamt språk, ett språk av råmaterial och formulering, vilket låter oss alla kommunicera på ett rakt, avskalat vis.

Mitt mål är att utforska oupptäckta territorier, att publicera exceptionella parfymer, och att varenda en av dessa parfymer ska motstå tidens tand. Med andra ord - jag önskar hjälpa världens främsta parfymörer komponera morgondagens klassiker.

Min policy som förläggare är formad ur min personliga smak, och det eviga sökandet efter raffinemang och elegans."Frédéric Malle föddes 1962 i Paris, rakt in i en familj med starka kopplingar till parfymindustrin. Malles morfar Serge Heftler grundade Christian Dior Parfums, och hans mor kom även att arbeta som art director för samma parfymhus.

Med en bakgrund i konsthistoria väljer Frédéric Malle 1986 att byta bana och arbeta för det klassiska parfymlaboratoriet Roure Bertrand Dupont. Där lär Malle sig om parfymens alla aspekter av de främsta proffsen i industrin. 15 år arbetade Malle sedan i industrin innan han kände att vingarna bar nog för det nya projektet. År 2000 lanserades Editions de Parfums Frederic Malle.

Med fri budget och fri tidsram lät Malle nio av världens främsta parfymörer skapa sina drömdofter, och flaskan bär stolt parfymörens eget namn.

Idag består serien av 32 fantastiska dofter skapade av 14 av parfymvärldens bästa parfymörer."Om en parfym är ett porträtt av kvinnan som bär den, här är en som presenterar hennes medfödda elegans."

Så säger Frédéric Malle om den moderna klassikern Portrait of a Lady, skapad av parfymör Dominique Ropion. En av Malles just nu 14 parfymörer han arbetat nära under årens lopp.

Dominique Ropion är en risktagande perfektionist med skarpt sinne för balans och komposition. Ropion arbetar med doft som om det vore arkitektur, en bro som upplevs viktlös tack vare starka, samarbetande punkter som håller konstruktionen uppe. Ropions konstruktioner bygger likt bron ofta på stora doser av kraftiga ingredienser som hålls upp av subtila, minutiöst uppmätta ackord.

En bra doft ska, som han ofta uttrycker, alltid kännas uppenbar. Ett barndomsminne hos Frédéric Malle om pappas munskölj födde med Dominique Ropions skickliga hand den fylligt örtiga basen hos Geranium Pour Monsieur. Konceptet av denna manliga parfym skakades om, breddades med barocka mängder turkisk ros och Portrait of a Lady var född. En modernt kraftfull doft som förmedlar tidlös grace.

Styrka, attityd, elegans.


Toppnot: Ros
Hjärtnot: svarta vinbär, hallon, kryddnejlika
Basnot: Patchouli, sandelträ, frankincenseTack vare Frédéric Malles nära relation till dessa världsledande parfymörer har vi äran att ta del av ett doftbibliotek med stor bredd, intimitet och raffinerad elegans. Det tidlösa skepp som är Editions de Parfums finns att avnjuta i sin helhet hos oss, vi vill gärna berätta mer, så välkomna in på ett besök där vi hjälper dig hitta just din Malle.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden wPFVwA:
Kommentarer:
Fortsätt »