Fånga blicken!

Cow confidentials

Fånga blicken!


Ibland känns vägen från sängen till fixad för dagen extra lång, man hittar bara inte riktigt fram till den där pigga blicken. Här är några av våra bästa tips för att enkelt hitta plinget i ögonen.
 


Neutraliserande concealer

Under ögat och i inre vrån mot näsan får vi lätt en lila eller blå ton som lätt tynger ner ögat. Genom att använda en concealer med en persikorosa ton precis där den blålila skuggan är så balanserar du ut nyansen och ögonområdet upplevs piggare. För hur fin makeup vi än lägger på själva ögat så ramas det in av resterande ögonområde, du kommer se gigantisk skillnad på piggheten i blicken om du inte testat en concealer ännu.

Lystrig ögonskugga


"Nej inte skimmer, jag kan bara bära matt ögonskugga!" tänker många. En matt ögonskugga reflekterar inget ljus och kan därför upplevas lite platt, om du väljer en variant med en mjuk satinglans blir plötsligt ögonlocken piggt tredimensionella utan att alls upplevas glittriga. Sudda den mjukt karamellfärgade skuggan i Les Jours ögonskuggstrio från Westman Atelier över hela ögonlocket och sätt den ljusa som en pling i inre ögonvrån. Kanske den mörkaste längs fransraden om du vill ha ett djupare intryck. Game changer!

Ljus penna

Vattenlinjen som är kanten innanför fransraden blir, framför allt under vintern, väldigt lätt röd. En ljus kajalpenna på detta område fungerar lite som en concealer för själva ögat, den dämpar det röda intrycket och ger dig en klarare blick. Bonus med denna variant från Surratt vid namn Inner Light Baton är att den har en skimrig puderskugga i andra änden som du kan dutta på ögonlocket eller inre ögonvrån för extra lyster. 

Ögonfransböjare

Att mascaran gör gigantisk skillnad för hur piggt ögat ser ut vet vi, faktum är även att varje bra mascara blir dubbelt så bra med rätt fransböjare. Fransböjarens Rolls Royce kommer från Surratt och är Japansktillverkad, ergonomisk och handkalibrerad för att du ska få en perfekt böj utan att behöva lägga hårt tryck på fransarna. 
Tänk på placeringen

Utöver produkttipsen är det värt att tänka på var du applicerar dina produkter. Vi alla ser olika ut och därav fungerar inte alltid en och samma applicering när vi lägger ögonmakeupen. Har du ett öga som känns bottentungt? Skippa ögonskugga och mascara under ögat och se om det gör skillnad, låt makeupen jobba uppåt! Eller är det ögonlocket som känns tungt? Håll ögonlocket lätt och lystrigt så du inte tynger ner det ytterligare, fokusera exempelvis på en tät mörk ögonfrans. Känns hela grejen med ögonformen som en djungel? Då finns vi här för dig, det är bara att komma förbi oss i butik eller att skriva till oss på Instagram så hjälper vi dig.
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden Ez2tLb:
Kommentarer:
Fortsätt »