Framtiden är LED-ljus

Cow confidentials

Framtiden är LED-ljus


Det finns beauty-gadgets, sen så finns det beauty-gadgets.

Boost Led Face Mask från The Light Salon är det senaste tillskottet hos oss på COW Parfymeri som vi är så stolta att presentera. Med högsta graden av medicinsk standard levererar The Light Salon en salongsbehandling du kan göra i hemmets lugna vrå. Men vad går dessa LEDbehandlingar ut på, och fungerar de? Det djupdyker vi i här.


Vad är rött ljus?

Först ut med LED-behandlingar var NASA som på tidiga 1990talet utvecklade metoden för att påskynda läkning hos astronauter. Här kan ni läsa mer om NASA's revolutionerande HEALS-teknologi. Dessa LEDbehandlingar adapterades och används än idag inom hudvård för att stärka och vårda en inflammerad och åldrande hy.

Den typ av rött ljus som används i LEDbehandlingar är inom det så kallade synliga ljusspektrumet. I ljusspektrumets ytterkanter finner vi för människor icke synligt ljus - på ena sidan ultraviolett, ett ljus med kort våglängd där vi återfinner UVA och UVB vilket vi är vana att skydda oss ifrån i solen. På motsatt sida av ljusspektrumet finner vi infrarött ljus, ett starkt, penetrerande ljus med lång våglängd. Kliver vi ett steg ner i ljusstyrkan från infrarött, närmre bestämt spannet mellan 630 och 830 nanometer, hamnar vi precis på den soft spot där dessa vårdande ljusbehandlingar utförs.Varför rött ljus?

Med regelbunden exponering av rött ljus på mellan 630 och 830 nanometer påskyndas hudens kollagenproduktion, det livsviktiga proteinet som är "limmet" som håller ihop våra celler. Med åldern minskar kollagenproduktionen naturligt och med det även elasticiteten i vår hud, vilket får den att upplevas mindre ungdomlig och slät. Detta kan även påskyndas av faktorer som sol och rökning. 

Det röda LED-ljuset aktiverar kollegenproduktionen utan att likt många andra kollagenbildande behandlingar skapa mikroskador i huden. Ljuset dämpar inflammation i huden, bekämpar ålderstecken, mildrar smärta och reducerar stress. Kvar lämnas en plumpad hy med ökad elasticitet och fin lyster.Är allt rött ljus likvärdigt?

Med det röda ljuset är våglängden viktig, en lägre våglängd på 630 nanometer eller mindre ger ett ytligare penetrationsdjup medan den högre våglängden upp mot 830 nanometer arbetar på upp till 15 millimeters djup. Ofta landar hemmabehandlingar inom rött LEDljus endast på den lägre delen av skalan, och erbjuder därför inte den fulla effekten av rött ljus. Därför är vi på COW så förtjusta i just Boost Led Face Mask från The Light Salon, där bjuds vi på en kombination av just 633 och 830 nanometer och får därför maximal effekt, fullt likvärdig den som ges professionellt.Är behandlingen säker?

LEDbehandlingarna från The Light Salon är helt säkra att använda och väl beprövade med både forskning, kliniska studier och certifikat i ryggen. Denna mask utvecklades av samma team som producerar marknadens ledande apparater som används för professionellt bruk, där har de studier och den forskning som används av samtliga LED-företag framtagits. Det röda ljuset i denna mask är även säkert för ögonen enligt högsta internationella standard.
Hur använder jag Boost LED Face Mask?

Börja med att göra ett patch test första gången du använder LEDmasken, det är alltid värt att vara försiktig vid nya behandlingar. Minst 3 till 5 dagar i veckan gör du denna enkla hands free-behandling på 10 minuter. Masken är av silikon och därför väldigt följsam och lätt på huden. Använd LED-masken över rengjord hud, undvik att kombinera den med exfolierande och aktiva produkter som exempelvis retinoler eller exfolierande syror. Använd då hellre din peeling innan masken för att hjälpa ljuset penetrera huden bättre, och din retinol efter ljusbehandlingen. Kontinuitet är nyckeln för att få full effekt av behadnlingen, så sätt väckarklockan i tid för en liten stund av njutning om morgnarna, du kommer bli imponerad av resultatet.Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden d9xruU:
Kommentarer:
Fortsätt »