La Bouche Rouge

Cow confidentials

La Bouche Rouge


Kan man förena mode, lyx, kvalitet och trend med ansvar? Kan slöseri med resurser någonsin vara verklig lyx eller är det bara lättja?
När vi första gången såg det här vackra varumärket var det makeup-artisten i oss som gick igång.
Färgerna, konsistenserna, kvalitén och ja, självklart, förpackningarna.
Först senare förstod vi att detta är något mer. Mycket mer.


"La bouche rouge" är franska för röda läppar, men också ett uttryck för att ha en röst, att bära ett starkt budskap.
Här står lyx för äkthet och ömhet.
Valet att inte förorena, förstöra och skada, att skydda jorden i genrerationer framöver.La Bouche Rouge är det första franska miljövänliga sminkmärket som erbjuder rena produkter i påfyllningsbara, återvinningsbara fodral, fria från plast. Sedan debuten 2017 har La Bouche Rouge arbetat för att förena kvalitet och hållbarhet med stor fokus på njutning och välbefinnande.

I egna labb tillverkas patenterade formulas helt fria från mikroplaster, silikoner samt petrokemiska och animaliska ingredienser. De påfyllningsbara fodralen som huserar din produkt är tillverkade av högkvalitativt spill-läder, där även ett veganskt fibermaterial finns som alternativ.

La Bouche Rouge uppmanar till förändring. En förändring av våra konsumtionsformer, samt produktion och omfördelning, med målsättningen att ge en positiv påverkan genom hela linjen. FYLL PÅ ISTÄLLET FÖR ATT KÖPA NYTT

När ditt läppstift, din bronzer, highlighter eller ögonskugga är slut fyller du på din förpackning istället för att köpa en ny. Med ett enkelt klick fyller du ditt personliga fodral med din favoritnyans, eller så byter ut den mot något nytt för säsongen. Möjligheterna är oändliga.

HÅLLBARA FODRAL

De evigt påfyllningsbara läderfodralen är tillverkade i Frankrike från de sista metrarna av den befintliga läderproduktionen hos prestigefyllda Tanneries du Puy. Det veganska fodralet är tillverkat av ett unikt återvunnet fibermaterial skapat av Stella McCartney.

Två fodral som huserar flertalet produkter:
- Le Poudrier för bronzer, highlighter och ögonskuggor
- Lipstick Case för alla läppstift och balmPRODUCERAT MED ANSVAR

400 miljoner icke återvinningsbara silikonformar om året. Det är vad som ofta används för att gjuta identiska, blanka läppstift. Istället har La Bouche Rouge valt att för hand gjuta sina läppstift för hand i klassiska metallformar som går att återanvända år efter år. Detta medför att läppstiften kan komma med små kosmetiska olikheter - inget som påverkar användning eller utseende på läppen. Denna detalj är ett sigill för hållbar och ansvarsfull produktion.


De fem vackra ögonskuggspaletterna har givits namn efter kända floder som är viktiga för planeten, men som sakta försvinner. De naturliga pärlpigment som används i formulan kan ge paletternas yta en varierande ädelstenslik finish, och är, precis som med läppstiften, en ytterligare faktor i vad som gör dem så speciella och värdefulla.
Endast ansvarsfullt producerad mica används i puderprodukterna, vars spårbarhet garanteras av märkningen "responsible mica initiative".ATT GE TILLBAKA

Eftersom brist på vatten är en av de främsta orsakerna till spädbarnsdödlighet idag stödjer La Bouche Rouge Eau Vive Internationale.
För varje sålt läppstift levererar de 100 liter rent dricksvatten till föreningen, som en del av Kara Eau-programmet för barn i Togo, i Kemerida-området och byn Hilou.Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden dqsmmX:
Kommentarer:
Fortsätt »