Matičre Premičre - Cow Parfymeri

Matičre Premičre

Idén tar form runt en exceptionell naturlig ingrediens och dess väldoftande facetter. Med fokus på den enstaka naturliga ingrediensen i hög dos är grunden för parfymen lagd.

Matière Première, med ett namn som betyder "råmaterial", lanserades 2019 av parfymör Aurélien Guichard i Grasse, södra Frankrike. Född in i en linje av sju generationer av parfymörer och som son till ikoniske parfymören Jean Guichard som är chef för Givaudan parfymskola i Grasse följde Aurélien tidigt i familjens fotspår och blev parfymör redan som ung.

Med stor respekt för råmaterialet framhäver och förfinar linjen det allra bästa naturen har att erbjuda. Aurélien Guichard ser parfymeri som en livsstil där en känsla för observation, känslighet mot andra och generositet är parfymörens yttersta kvalitet. Det är här han finner sin inspiration: i utbytet med människor han möter.

År 2016 grundade Aurélien Guichard tillsammans med familj en ekologisk och EcoCert-märkt Ros Centifolia-odling i Grasse, vilket gör honom ensam som parfymör om att äga och producera sin egen Ros Centifolia. Följandes familjens och lokala kunskaper om odling kultiverar han tusentals rosor på vackra vidder, vilket har listats i UNESCO:s lista över immateriellt kulturarv.
Läs mer
Läs mindre