The Powder Edit

Cow confidentials

The Powder Edit


Det här med puder tycks dela folk i två läger- De som avskyr hela tanken på det och de som inte kan tänka sig ett liv utan.

 

Själv tillhör jag definitivt den senare kategorin då jag tycker det är poänglöst att lägga ner tid på en snygg makeup utan att försäkra mig om att den sedan sitter kvar. Och det är ju detta som är själva poängen med puder, att fixera makeupen och föränga hållfastheten. Sedan vill man kanske inte att själva pudret skall synas på huden. Det skall göra sitt jobb utan att göra för mycket väsen av sig, bli kakigt eller torrt.

För att få till den finish man vill ha skall man välja sitt puder men även sin teknik med omsorg.

 

Här kommer lite tips på vad du kan tänka på:

 

 

 

The Powder Virgin

För dig som absolut inte gillar puder rekommenderar jag en silika-baserat variant. Eftersom det inte innehåller något talk är det ett ultralätt , lätt ljusreflekterande puder som varken känns eller syns. Försvinner spårlöst vid applicering men fixerar ändå din make up. Pudret har ingen direkt förmåga att absorbera fukt och är därför fint om man vill ha en helt naturlig look och fungerar bäst om man applicerar med en Fan brush.

Naturligast blir det om man väljer en transparent variant, helt utan pigment.


               
                   Invisible Loose Setting Powder                          UN-Powder
The Superstar


När du vill fixera din makeup och samtidigt få en snygg, silkig finish, finns det i min bok bara ett val- både som makeup artist och privat:

Laura Mercier's Translucent Loose Setting Powder!

      Nu är jag knappast ensam om att gilla det här pudret… det är USA:s mest sålda puder och även vår etta på försäljningslistan.

Gjort på franskt cashmirpuder och malt ett högt antal gånger vilket resulterar i ett tunt och silkigt puder som både känns och ser naturligt ut.
En unik ljusreflekterande ingrediens lättar upp fina linjer och ojämnheter. Eftersom detta är tätare i texturen lämpar sig det klassiska transparenta pudret ljusare hudtoner men kan bli lite dammigt på mera pigmenterad hud och då väljer man i stället det som heter Medium-Deep. Även detta är transparent och blir naturligt och fint fast med lite mera värme för att motverka att huden blir grå. (Se länk för en fantastisk review från Makeupbyhayla)

 

Tekniken för den här produkten är lika enkel som genialisk:                                  Fixera med lyster

För dig som vill ha en hållfast makeup med inte vill ha en matt eller semi-matt finish, har nu Laura Mercier kommit med en lilla-syster till sitt prisvinnande Translucent Loose Setting Powder (TLSP), nämligen samma produkt fast med en Glow finish. Finns även detta i Translucent och Medium-Deep.
COW LOVES!                                               

                                                Translucent Loose Setting Powder GLOW


TLSP Glow kan användas för sig själv eller tillsammans med orginal varianten.

Applicerat med en puff blir resultatet mera subtilt medans det, applicerat med specialborsten Glow Brush ger betydligt mera kick I lystern på kindben mm.

 

Vi gillar principen Set down och Set up:

 Set down- Med Translucent Loose Setting Powder fixerar du först makeupen och tar bort oönskat blänk och textur

 Set up- Med Translucent Loose Setting Powder GLOW fixerar du makeupen samtidigt som du reflekterar upp ljuset på ansiktets högsta punkter och skapar en naturlig glöd.

 

                                                     

Under ögonen

…och här brukar det bli trixigt för oss över 30…

 

Under ögonen har vi ofta två ovänner att tampas med, mörka skuggor och fina linjer. Oavsett fiende måste det puder vi använder här vara extremt lätt och finmalet. Viktlöst helst.

                                                   

 

Secret blurring powder

                                                           


Om du känner att din concealer lägger sig I veck och fina linjer, att det liksom blir lite för mycket textur under ögonen - då är detta din nya kompis! Det suddar I fina linjer, fixerar concealer och ger en slät och hållfast (!) yta på det känsliga området runt ögonen.

Det jämnar ut och ljusar upp utan att se galet ut på bild. För en "no-makeup"-look är det fint att använda detta helt utan att först lägga på concealer. Applicera med en fluffig, liten pensel typ Finishing Ponytail Brush eller Surratts Large Smoky Eye Brush.                                              

 

Secret Brightening Powder

 

Det här är för dig som känner sig mörk runt ögonen och behöver lura in ljuset för att lyfta skuggor. Det fixerar din concealer och ljusar upp med hjälp av mikroniserade ljusreflekterande pigment. En klassiker bland oss makeup artister. Appliceras med Camouflage Powder Brush.


Och sist men inte minst lite extra inspiration från Mario

 
Kram/W

 

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden SMFdAq:
Kommentarer:
Fortsätt »