Body beautiful

Cow confidentials

The skin you're inVi är alla överens om att hudens roll, i stora drag, är att skydda vårt känsliga innandöme mot världen utanför (föroreningar och bakterier exempelvis) men även mot fuktförlust och att den spelar en avgörande roll i kontrollen av vår kroppstemperatur. Detta gäller all hud. Över hela kroppen. So far, so good.

Här kommer då dagens frågetecken- varför vårdar de flesta av oss då bara huden i ansiktet?
När det kommer till huden på kroppen, börjar vi slarva och vet egentligen inte riktigt hur vi skall ta hand om den på bästa sätt.

Är det skillnad på huden I ansiktet och kroppen?

Absolut! Förutom det självklara att huden på kroppen är tjockare och har mer underhudsfett och större porer än huden i ansiktet, så finns det fler skillnader som påverkar hur den skall skötas om.

 Cellförnyelsen går långsammare vilket resulterar i att det yttersta hudlagret är tjockare, torrare och mer fjälligt.  Eftersom det tar längre tid för nya hudceller att komma upp till ytan och ersätta de gamla, blir huden också mattare.

 Huden på kroppen har också färre oljeproducerande talgkörtlar vilket i kombination med den sega cellförnyelsen gör den torrare.

Analysen av är kort och enkel. För att den skall vara så frisk och snygg som möjligt behöver vi:RENGÖRINGVarsamt nu. Inget för uttorkande. Tänk på att yttre hudlagret är sämre på att återfukta sig själv och att tvättmedlet vi tvättar våra kläder i bidrar till att huden torkar ut ytterligare. Vi behöver skydda hudens biom så att den blir så motståndskraftig som möjligt.


SKRUBBEftersom huden på kroppen är sämre på att förnya sig och göra sig av med gamla hudceller behöver den hjälp på traven. Bäst är att använda sig av en skrubb som inte är allt för ruff och helst ofta.
Bodyologist har små exfolierande korn i sin skrubb, tillräckligt små att användas varje dag och med antioxidanter som bonus.
Dr Dennis Gross går "syra-vägen" med sin unika "Kinder-ägg" till formula innehållande dubbla enzymer som ger omedelbar exfoliering direkt vid hudkontakt och banar väg för en djupare inslussning av bakuchiol vilket ger huden förbättrad spänst genom att öka cellförnyelsen och stimulera kollagen.


FUKT

När det kommer till återfuktningen behöver vi ju dels kompensera för den svaga oljeproduktionen och dels för den redan matta ytan.
Återigen är det smart att tänka på hudens barriär (biom) för att skapa förutsättningarna för att den skall funka optimalt i framtiden.

VENN är otroligt duktiga här, med sina pro-och prebiotiska ingredienser som i ett lamellsystem leverar 17 aminosyror, hyaluronsyra samt en blend av antioxidanter och omegarika oljor för en märkbart mer elastisk och fast hud med en finare textur. Probiotic-Tensive Hydro Firming Body Cream

Bodyologist har specialiserat sig på just huden på kroppen har skapat ett serum, Instant Booster Skin Changing Serum, som med Vitamin A (retinol) motarbetar tecken på hudens åldrande, pigmentförändringar och UV-skador i huden. Niacinamid skyddar huden från att förlora fukt och stärker hudens barriärfunktion, jämnar ut hudtonen och dämpar rodnad. Vitamin E skyddar mot fria radikaler. Pilbarksextrakt stärker cellförnyelsen och vidare innehåller detta serum flertalet naturliga AHA-syror som ger dig en mjukare hud. Addera till det deras ljuvliga Skin Drencher Supercharged Body Lotion med Niacinamid och hyaluronsyra och du har en "fukt-macka" som ger dig en hud, len som silke.

Augustinus Baders The Body Cream kan vara den lyxigaste varianten vi har på hyllorna. Intensivt återfuktande, inspirerad av 30 års forskning ger den en jämn och mjuk hud med en väl fungerande skyddsbarriär som hjälper till att hålla huden väl återfuktad.SOLSKYDD

Det här skall man inte behöva nämna, men utan solskydd är allt annat förgäves. Framför allt där huden blir som mest utsatt och där den av naturen är tunn och har mindre underhudsfett, såsom dekolletaget och händerna.
Här åldras huden i raketfart ifall vi inte tar hand om den och skyddar ordentligt mot solen.
På dessa områden kan man med fördel använda solskydd ämnade för ansiktet.
Oskia's SPF 30 Vitamin Face Cream är ett
Mineral-solskydd med  Prebiotika och Vitamin B3 & E samt Pro-Vitamin B5 & D3. OSKIA anser att din SPF bör arbeta hårt för dig och det är därför de har formulerat ett effektivt dagligt solskydd förstärkt med aktiva ämnen som gynnar hud som exponeras för solen

Dr Dennis Gross Dark Spot Sun Defence SPF 50 Sunscreen är ett helt fysikaliskt solskydd för ansikte och ögon som ger ett brett skydd mot UVA/UVB-strålar och effektivt motverkar solskador samt så kallat foto-åldrande, helt utan kemiska filter.

COOLA är en solskyddsserie som utvecklats i Kalifornien med fokus på ekologi och hållbarhet.
Produkterna innehåller upp till 97% ekologiskt certifierade ingredienser (exklusive aktiva solfilter) och är till stor del producerad på solenergi. Huden vårdas med näring och skyddas med hjälp av de bästa extrakten och oljorna från naturen – fullt med vitaminer, antioxidanter och essentiella fettsyror. Phyto-boosters från exempelvis plankton ger ett naturligt skydd mot solen, vilket gör det möjligt att minska innehållet av solfilter i innehållet.
COW loves ☀️

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden MCGDek:
Kommentarer:
Fortsätt »