Anne Flipo - Att översätta minnen till doft

Cow confidentials

Anne Flipo - Med den vilda naturen som inspiration


En sällsynt känslighet för naturen, säsongernas och vädrets skifte liksom livets cykler - med händerna djupt i nordöstra Frankrikes grönskande trädgårdar växte parfymör Anne Flipo upp. Genom doft kanaliserar Flipo sina minnen, och tack vare sin tekniska expertis balanserar hon det vildvuxna formspråket med exceptionell precision. Med en utbildning hos ISIPCA i Versailles och lärlingskap under parfymör Michel Almairac i ryggen har hon skapat succédoft efter succédoft.


Jungle Sunset, Henri Rousseau (1910)


Henri Rousseau's yviga djungler är som ett förkroppsligande av Flipo's hantverk. Grönskans fylliga mörker, överraskande texturer, fylliga blomster och glittrade ljusglimtar. Det orkestrerat finstämda i naturens gränslöshet. Ibland i vibrerande färg, ibland en skuggat lummig vrå. Naturen är den eviga inspirationen som aldrig slutar tala till Anne Flipo.I år samarbetar för första gången parfymör Anne Flipo med Frédéric Malle, ett inspirerande uppdrag från monsieur Malle att skapa den perfekta gröna doften. En flirt tillbaka till 1970talets beska galbanumnoter och fylliga kådor, men i helt ny tappning. 


I toppen återfinns frisk basilika och en rekonstruerad bukett av liljekonvalj, hyacint, jasmin och ylang ylang.
För att modernisera och skärpa adderade Flipo syntetisk svartvinbär och styrallyl acetate, en metallisk grön not som lägger ett glossigt, gnistrande filter på doften.
Ett förenklat chypreackord och lädernoter ger en rent strömlinjeformad känsla. Som avslut bär doften på en djup patchouli.


Klar och grönskande, mystisk och provokativ. Synthetic Jungle är ett stiliserat landskap i technicolor-grönt, naturen nypåfunnen. Som Malle själv uttryckt det: "Att dofta på Synthetic Jungle är som att uppleva en civilserad, stiliserad djungel."
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden uCDSvq:
Kommentarer:
Fortsätt »