Tid för Retinol

Cow confidentials

Tid för Retinol


 

 

Med över 50års forskning i nacken så är Vitamin A eller retinol en riktig superstjärna bland ingredienser. Retinol består av extrem-små molekyler som kan penetrera djupare ned i huden, dit där de levande cellerna bor och göra verklig skillnad.

Det underbara med retinol är att denna molekyl är cellkomunicerande vilket i kort betyder att den kan påverka en gammal cell så att den börjar uppföra sig som en ny och producera bättre och mera Kollagen och Elastin. Den reglerar talgproduktionen, tacklar hyperpigmenteringar och ökar cellförnyelsen. Resultatet är en spänstigare, fylligare, jämnare hud med mindre fina rynkor – vem vill inte ha en hud som fungerar optimalt?

 

 

Eftersom retinol är en aktiv ingrediens och agerar cellförnyande genom att kicka igång hudens naturliga cellförnyelse som saktar ner alltmer ju äldre vi blir. Retinol är även en exfolierande substans kan den få huden att flagna om man går på för hårt. Den tunnar, genom den exfolierande effekten, ut stratum corneum (det yttersta hudlagret som mestadels består av döda hudceller) samtidigt som den gör dermis och epidermis tjockare vilket ger en fylligare och yngre hud.

Det som kan hända när du först börjar använda retinol är att du upplever ”fnasighet” innan huden har ackumulerat sig till retinolen. Ett smart tips här för att undvika det är att stega in produkter med retinol i rutinen – Börja första veckan med 2 gånger i veckan, veckan efter 3 gånger i veckan och öka sedan på därefter och håll koll på hur huden svarar. Om du ändå skulle uppleva torrhet eller ökad känslighet – Ta det lugnt, var inte rädd, huden kommer återhämta sig. ”Fnasighet” är generellt något som man bara upplever första tiden efter introduktionen av retinol i din hudvårdsrutin. Fortsätter hude att flaga en längre period så får man minska användandet.

 

Var försiktig med andra exfolierande syror och använd dem aldrig samtidigt!

Tipset är att använda Retinol på kvällen och din syra på morgonen, alternativt alternera - varannan kväll retinol, varannan kväll syror. Är du väldigt känslig i huden kan du behöva pausa exfolierande syror helt och hållet under tiden du använder retinol.

 

Och glöm inte SPF på dagtid!

 

Starter Retinols


Superstar Night Oil i gruppen Hudvård / Vinterhud hos COW parfymeri AB (PMS30MLNO)

Superstar Retinoid Night Oil – Pestle & Mortar

Eftersom denna retinol är baserad i ekologiska oljor så agerar oljorna lite som en ”buffer” för retinolen så blir det en slow-release, oljorna är dessutom naturligt rika i antioxidanter. Fantastisk Retinol för dig som är ny till Retinol eller vill ha effekten av Retinol men har lite känslig hud.

 
Retinoid Sleep Serum Level 1

Retinoid Sleep Serum Level 1 – Oskia

Fantastiskt serum att starta din retinol resa med! 0,2% retinoid serum baserad i solrosolja vilket ger detta serum en väldigt återfuktande och vårdande känsla. Som alltid med Oskia så är detta serum antioxidant packat så du får retinolen här tillsammans med bland annat Vitamin C, Vitamin E och gurkmeja som ger näring, lyster och lugn.

 

Medium Retinol


Retinoid Sleep Serum Level 2 i gruppen Hudvård / Serum hos COW parfymeri AB (OS146)

 

Retinoid Sleep Serum Level 2 – Oskia

Som sin lillasyster Level 1 så har du här ett retinoid serum med samma närande bas och potenta antioxidanter. I Level 2 får du dock en mer potent dos av Retinol - här 0,5%. Här är ju en smart idé att börja med Level 1 och sedan hoppa över till Level 2 när din hud har ackumulerat sig till retinol och du vill ta effekten till en ny nivå. Alternativt ett serum för dig som redan har använt retinol tidigare.

 

High Retinol 

Verso 4. Super Facial Serum i gruppen Hudvård / Serum hos COW parfymeri AB (201204)

Super Facial Serum – Verso

Svenska märket Verso slog ner som en bomb på hudvårdsmarknaden med deras underbara retinolprodukter. Det som gör att Verso står ut från mängden är att dom har ett patent på en retinol (studerat på Karolinska Sjukhuset i Stockholm) som dom kallar Retinol 8, denna formulering är 8 gånger så effektiv men hälften så irriterande som traditionell retinol. I deras Super Facial Serum så hittar du deras mest potenta dos av deras Retinol 8 complex för otrolig förnyelse till huden – om din hud älskar retinol kan du även kombinera detta serum med Versos dag -och natt krämer som även dom innehåller retinol.

Tips! En favorit kombo är att använda Verso Super Facial Serum tillsammans med Verso Nourising Cream med Niacinamide ovanpå. Retinol och Niacinamide är ett riktigt radarpar!

 


For the eyes

 

Eftersom ögonområdet är tunnare än huden i resten av ansiktet så är det inte så bra idé att lägga sina retinolserum kring detta område då det kan leda till irritation (jag pratar från erfarenhet). Så om du vill ha den underbara effekten av retinol kring ögonen så är det smart att använda en retinol produkt designad för ögonområdet. Om du upplever fina linjer, mörkhet och vill ha ökad spänst kring detta område är det värt att investera i en ögonkräm med retinol.

 
Verso 5. Super Eye Serum i gruppen Hudvård / Ögon hos COW parfymeri AB (201205)

Super Eye Serum – Verso

Innehåller Versos effektiva Retinol 8. Här i en rikare och återfuktande kräm designad för det delikata ögonområdet.

 
Ferulic + Retinol Triple Correction Eye Serum i gruppen Hudvård / Serum hos COW parfymeri AB (512410)

Ferulic + Retinol Triple Correction Eye SerumDr Dennis Gross

Till skillnad från Verso så har Dr Dennis Gross ögonprodukt en tunnare serum textur. Denna produkt kan man, tack var sin tunna textur, även lägga på ögonlocken – perfekt om man upplever hängande ögonlock.

 

 

Next level

Om du på din retinol resa upplever att din hud svarar bra kan du alltid lägga till fler produkter med retinol Verso har ju som sagt både dag -och nattkrämer med retinol.

Ferulic + Retinol Wrinkle Recovery peel i gruppen Hudvård / Peeling hos COW parfymeri AB (535010)

En favorit är Dr Dennis Gross som har en produkt som heter Freulic + Retinol Wrinkle Recovery Peel som tar retinol effekten till en ny nivå – Lyster, spänst, klarhet!

 

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden TfvXg8:
Kommentarer:
Fortsätt »