Hiram Green - Lyxigt och naturnära

Cow confidentials

Hiram Green - lyxigt och naturnära


Jag sprayade Moon Bloom på en tom sida i min målarbok och blommorna kom till liv i vibrerande färg.

Nyckelpigor kom krypandes ur väggarna och humlor vaknade på fönsterblecken. Kolibris kom svävandes mot mig i ögonhöjd för att fylla sina magar i min blomsterbar.

Änglatrumpeterna blåste i sina horn och jasminen ruskade sig så kronbladen dalade.

Och månen, den var full inatt, almanackan till trots.Vad som startade som en parfymbutik i London 2003, något Hiram Green själv mer såg som ett konstgalleri för doft, mynnade ut i det fantastiska parfymhus vi idag har att njuta av. 2013 flyttade den självlärde kanadensiske parfymören från England till Gouda, Nederländerna för kärleken, där han nu har en ateljé var han arbetar med de finaste av naturliga råvaror.

För Hiram Green är naturliga oljor inte en lyx, utan ett måste.


Hiram Green's dofter är alla handgjorda i små batcher, ömt förpackade och älskade av kritiker världen över. Alla parfymer är 100% naturliga, veganska (med undantag av bivax absolut i Slowdive) fria från GMO och ingenting är testat på djur.

Hirams parfymer är intensiva, överdådiga och uttrycksfulla och utmanar åsikten om att naturlig parfym skulle vara tråkig och flyktig i jämförelse med traditionellt parfymeri. 2019 vann Hiram Green Art & Olfaction Artisan Award för mäktigt rökiga Hyde. En förföriskt djup doft som är en hyllning till alla äventyrssökande själar.

Hyde öppnar med citron och bergamott. Dessa uppiggande noter drabbar sedan samman med den torra och skarpa doften av björktjära, som påminner om bränt trä, och cassie - en överdådig blomma med intensiva gröna och kryddiga nyanser. Tillsammans skapar de en läderdoftande not med kraftfullt djup och intensiv attraktionskraft. Hjärtnoterna omfamnas av en varm och elegant bas av rökig labdanum och maltig vanilj som smälter i jordig ekmossa.


Doftnoter:
Citron, bergamott, björktjära, cassie, labdanum, vanilj, ekmossa

Hiram Green är djärv och mäktig, ett måste att testa för den som vill bli medryckt på en olfaktorisk resa som utforskar djupet och mångfalden hos naturliga essenser och absoluter. Ett hantverk många trodde var omöjligt att utföra. Men Hiram Green kan.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 6MtBfB:
Kommentarer:
Fortsätt »