Into the woods

Cow confidentials

INTO THE WOODS


Hösten kommer med ett outgrundligt sug att svepa in sig i djupa trädofter, det bara är så. En tryggt intellektuell doftkategori som bär på många facetter och karaktärer. Här följer några av våra favoriter när det kommer till trä, allt från luftigt och friskt till mörkt och rökigt. Här är nämligen en doftkategori där det finns något för de allra flesta.
En modern klassiker - Wonderwood håller tränoterna i full fokus.
Ett pepprigt cederträ balanseras upp av guaiacträ och sandelträ,
en hint av rökelse och ett grönt djup av vetiver, cypress och patchouli. Wood gone mad.
Jordigt, dovt och rökigt. Mörkt guaiacträ står i center i denna doft.
Ett hjärta av patchouli och cypriol förstärker jordigheten och en maltig amber-bas skänker en trygg värme.
Ett sandelträ bränt vid en vulkan i soluppgången. Klar ingefära och kardemumma öppnar upp doften, en mjuk mysk rundar av tillsammans med rostat kaffe. En mångfacetterad doft som både bär på djup och fräschör.
Ett luftigt, sensuellt Palo Santo-trä med friska toner av neroli, bambu och svartpeppar.
Ambergris skänker doften en hudlik sälta.
Trä i sin vackraste form för den som inte vill bära tunga, kompakta dofter.

Mörkt trä målat i rikt purpurrött. Balsamisk opoponax och den mörkaste rosen du kan tänka dig omsvept i oud från Laos, skänkt en strimma glimmande ljus av granatäpple och plommon. Fullkomligt hypnotisk.
En doft om myterna kring ett väldoftande trä från öst, det värdefulla - och förbjudna - sandelträt från Mysore, Indien. Sacred Wood återskapar den otroliga komplexiteten hos detta råmaterial och bjuder på en olfaktorisk resa genom dess kryddiga, träiga och mjölkiga facetter. Värmande och mytiskt.
Lik det lackade träet på en fiol och dess stråke, tillverkad för hand i 1800talets Massachusetts Bay Colony. Djup mahogny, krusande sågspån, åldrat valnötsträ och kådig tallharts. Dramatiskt och fantasifullt målande.
Som den krispiga luften i en skog av ceder. Sandelträ, cypriol, ceder och vetiver möter upp cederträt och en stor dos ambroxan skänker doften rymd. Klar, lätt, torr, modern - perfekt för vardag och kontor för den doftkänslige.
Sandelträ av högsta kvalitet, återspeglandes det antika kungadömet Nabataea i Petra, Jordanien.
En stad uthuggen ur solvärmda sandstensväggar.
Nymalen svartpeppar, torkad frukt och blommande oleanderträd över bittra kaffebönor.
Torrt, mytiskt och nästan sakralt.
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden AN7bwk:
Kommentarer:
Fortsätt »