Simon Says

Cow confidentials

Simon SaysSIMON SAYS

W: Simon, du är bland de mest kunniga och pålästa jag känner när det kommer till hudvård och jag överdriver inte när jag säger att din hudvårdsrutin under perioder varit minst sagt intensiv... men något har hänt på sistone, berätta.

S: Ja det stämmer, jag har gått från en 7-stegs rutin till att bli mer och mer minimalistisk.

W: Varför?

S: Helt plötsligt kom produkter som på riktigt eliminerar behovet av andra produkter. Riktiga multitaskande produkter som fyller hudens alla behov och som faktiskt ger en lugnare och starkare hud. Jag känner väl nu att jag tidigare ibland skapat stress i huden istället för att vårda den.

W: Exempelvis hur då?

S: Jag har en aknebenägen hud och har under lång tid använt mycker syror (dagligen) för att motverka utbrott, men jag kände mig alltid lite känslig och kunde istället framkalla utbrott av acne på grund av att min hud blev för känslig och obalanserad.
Jag älskar fortfarande syror men nu andvänder jag dem en gång i veckan och huden känns mer mottaglig och redo och uppstärkt inför det och då kan jag få de härliga resultaten av syran utan känslighet.

Forskningen går mer och mer in på hudens mikrobiom och vi förstår nu att vi genom alltför intensiva behandlingar faktiskt bryter ned den delen av huden som står för skyddet. För aknebenägen hud kan det bli än värre då den är känslig mot rubbningar i hudens balans.

W: Hur har du valt ut dina produkter?

S: När det gäller rengöring, gillar jag produkter som lämnar kvar en återfuktande mantel och bedömmer det efter hur huden känns ett par minuter efter rengöring. Huden skall självklart kännas ren men också återfuktad. Inte stram. Mina favoriter just nu är Renaissance Cleansing Gel och Hyaluronic Melt Away Cleanser från Dr Dennis Gross.
W: Så, hur ser resten av den "nedbantade" rutinen ut?

S: Basen i hela min rutin är en produkt som vi fick in i våras och som verkligen förbättrade min hud på väldigt kort tid - Vitamin- B Activated All-in-one Concentrate från Koreanska märket Venn. Den ger mig det mesta av det jag behöver.
Vitamin B bygger upp och stärker hudbarriären, återfuktar på djupet och minskar uppkomsten av break-outs genom den antiiflammatoriska Niacinamiden

Jag tycker huden känns så härlig och mättad av den, och jag känner inte att jag behöver något mer.
Dessutom har mina små, fina, begynnande åldertecken blivit mindre synliga och min hudton är jämnare.

Över den har jag bara spf. Antingen Lightweight Wrinkle Defence spf 30 från dr Gross eller, om jag behöver lite mera fukt, Coolas Classic spf 50
W: Och på kvällen?

S: 1 ggr/vecka kör jag en syra- Antingen Liquid mask från Oskia eller The Essence från Augustinus Bader, med pha och salicylsyra som ger en lättare peeling.
Om jag behöver en riktig grovstädning väljer jag Dr Gross Alpha Beta Extra Strength peel pads.

Vitamin B krämen igen och, vid behov, Red Oil Serum som är ett naturligt, fermenterat olje serum som är rejält antioxidant, balanserande och återfuktande.

Jag gör alltid en liten hudkoll mellan stegen, Hur känns huden? Behöver jag ett steg till eller inte?
Jag kör även Vitamin-B All-in-one Concentrate som ögonkräm både morgon och kväll.

W: Är korta rutiner bara för dig eller för alla?

S: Absolut för alla! Men hur den rutinen ser ut och vilka aktiva ingredienser man skall utgå ifrån är helt individuellt.
I vissa fall kan man behöva lägga till ytterligare någon eller ett par produkter för att få det optimala resultatet.

W: Vad känner du inför retinolprodukter/vitamin A?

S: Älskar dem , men jag försöker nu hålla mig till en bra standard-vård för att min hud skall vara så bra och stark som möjligt, men med det sagt kommer jag så småningom väva in retinol/A-vitamin i min rutin.
Det är ju "the gold standard" mot åldrande hud och resultaten är fantastiska.

När jag under en längre tid testade retinoler blev jag "leggad" på Circle K! Hahaha...

W: Kommer du ändra din rutin inför vintern?

S: Jag kommer lägga till Isotonic Hydra Serum (från Oskia) när jag behöver det. En riktig törstsläckare  för torr hud som stärker hud-barriären.

W: Vi som jobbar på COW, har alla några favorit-produkter i butiken som vi tycker är fantastiska trots att vi kanske för tillfället inte använder dem själva. Vilka favoriter skulle du rekomendera?

S: Super - C från Oskia är ett briljant c-vitamin! Brightening effekt, fantastisk lyster och textur.
Irriterar inte, vilket annars kan vara ett problem med c-vitamin i hudvård.


Vintners Daughter's Active Botanical Serum- absolut drottningen bland oljor! Snacka om en multi-tasker: fukt, antioxidant, lyster, balans! Minimalism deluxe.


Boost LED Face Mask - Den här är verkligen för den som vill maximera hudens funktion, på ett sätt som som hudvården inte kan göra. Ljuset jobbar inifrån och reparerar på cellnivå, inflammationshämmande, ger bättre spänst i huden, mera lyster och jämnare hudton.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden cNvnLY:
Kommentarer:
Fortsätt »